Ajándék professzionális kalibráció grafikai monitorok mellé

Vásárolj tőlünk grafikai, fotós vagy videószerkesztési feladatokra szánt monitort és ajándékba adjuk a színhelyességet! Webshopunk az EIZO és BenQ márkák hivatalos viszonteladó partnere, de szeretnénk egy kicsit többet is nyújtani annál, minthogy odaadjuk a futárnak a dobozt.

Mit takar az ajándék szolgáltatás? 

  • Professzionális műszeres kalibráció
  • Az elkészült ICC színprofil mellékelve
  • Kalibráció visszamérése és az elkészült riport mellékelve
  • Egy Pantone D50 vagy D65 indikátor matrica (illeszkedve a kalibrációd fehérpontjához)
  • Kérj szaktancsadást workflow kialakításhoz és az első órát féláron biztosítjuk

Professzionális műszeres kalibráció

A monitorokat az X-Rite felsőkategóriás monitorkalibráló vagy certifikációval rendelkező ipari műszereivel profilozzuk. A kalibráció egyik felét a monitor kívánt fehérpontra beállítása, másik felét pedig az ICC színprofil elkészítése jelenti. Utóbbihoz szükséges a jó minőségű műszer. Ezt futószalagon bárki képes elvégezni, de ettől te még nem biztos, hogy jobban érten fogod mi történik majd a munkafolyamataiddal.

Az elkészült ICC színprofil mellékelve

Az ICC színprofilt átadjuk neked, de fontos megjegyezni, hogy ez csak akkor fogja a kívánt eredményt adni, ha digitális kimenetre (pl: HDMI, DisplayPort) csatlakoztatod a monitorod és a videokártya driverben is mindent alapbeállításon hagysz (mesterséges képjavító funkciók, kontraszt vagy RGB értékek elállítása nélkül). Ezt a színprofilt kell az operációs rendszeredben alapértelmezettnek beállítani.

Kalibráció visszamérése és az elkészült riport mellékelve

A kalibráció végén visszamérésre kerül az elkészült színprofil, hogy megfelel-e a minőségi kritériumoknak, erről pedig egy riport is készül, ezt kiexportálva átadjuk neked. Nem ígérjük, hogy lesznek benne látványos mérési görbék, hiszen pont azt szeretnénk, hogy ne görbüljön! Lehetőséged van arra is, hogy válassz milyen szisztéma szerint történjen a színprofil kiértékelése, fotósként előnyös lehet, ha az X-Rite ColorChecker referenciát vesszük alapul, de a print iparban, proof nyomatok hitelesítésénél használt Ugra/Fogra Media Wedge CMYK® V3.0 is rendelkezésre áll, itt pedig Fogra szabványt is választhatsz, attól függően, hogy milyen területre (ofszet, digitális, stb) dolgozol. Ha ez túl idegenek neked, akkor az igények megismerésével ajánlást teszünk.

Egy Pantone D50 vagy D65 indikátor matrica

Különösen hasznos eszköz ha dolgozol printekkel, ez a matrica azt mutatja meg, hogy a rá eső fényforrás megfelel-e a D50 (~5000K) vagy a D65 (~6500K) színhőmérsékleti körülményeinek. Ha a monitorod D65 fehérponthoz kerül profilozásra, akkor érdemes ezt választani, így a később elkészült printeknél tudni fogod, hogy ideális fényviszonyok között történik-e a szemrevételezés. Ilyen matricából vásárolhatsz temérdek utánpótlást laponként, de az ajándék egy darab matricára szól.

Kérj szaktancsadást workflow kialakításhoz és az első órát féláron biztosítjuk

Tudjuk, hogy mennyire könnyű elveszni az itt felsorolt témák rengetegében és ez sokszor nem is attól függ, hogy mióta vagy fotós, grafikus, videós. Meg tudjuk mutatni a Photoshop kevésbé ismert szegleteit, elmagyarázzuk a színtérkezelés alapjait, mi fán terem a soft-proof vagy a színhelyes megvilágítás. A színhelyes munkakörnyezet nem csak a monitor megvásárlásából és kalibrálásából áll, de amint érted mi-miért történik, ez is egyszerűvé válhat. Ha már tudjuk az igényeidet, akkor a témavázlat alapján megmondható mennyi időt venne igénybe egy ilyen tanácsadás, de az első órát féláron adjuk grafikai monitorod mellé.

Milyen monitort ajánlunk?

Ennek kiválasztása sok faktortól függ, de alább láthatsz néhány jó példát a kompromisszummentes, professzionális munkára alkalmas EIZO és BenQ monitorokból, sőt utóbbihoz írtunk egy kis segédletet is, hogy átláthatóbbá váljon melyik modell milyen területre lett tervezve.

BenQ monitorok

BenQ SW270C Pro

344 201 Ft453 029 Ft

Haladó szintű monitor fotósoknak

EIZO CS240

BenQ monitorok

BenQ PV270 Pro 

425 190 Ft533 005 Ft

Professzionális monitor videós és grafikai munkára

EIZO CG247